Değişen teknoloji ve gelişen global imkanlar neticesinde, farklı ve çok uluslu şirketlere başvurular da mümkün hale gelmiştir. Birçok büyük şirket, artık Türkçe CV yerine İngilizce CV kabul etmektedir. Özellikle de global çapta hizmet veren şirketler için İngilizce CV, olmazsa olmazlardandır. Yalnızca yabancı menşeili firmalar değil, ülkemiz çapında hizmet veren ancak yurt dışı ile de ithalat ve ihracat yapan firmalar da İngilizce dilini kesin olarak aramaktadır. İngilizce dilinin olmasını şart koştukları için, adaylar tarafından hazırlanan CV’lerin de İngilizce olmasını istemektedirler. İngilizce CV hazırlamak elbette çok iyi İngilizce bilmeyen için zorlayıcı bir durum olacaktır. Açıkçası sürekli İngilizce’ye ihtiyaç duyulan firmalarda çalışacaksanız İngilizcenizi geliştirmenizi öneriyoruz. Siz de bu tür firmalardan birine başvuracaksanız ve İngilizce CV hazırlamak istiyorsanız yazacaklarımızı dikkatlice okumanızı öneriyoruz.
İngilizce CV Yazmaya Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
İngilizce CV yazarken dikkat edilecek noktalar, Türkçe CV’lerle aynıdır. Tek fark yazılan dilin ayrı bir dil olmasıdır. Öncelikle, hazırladığınız CV’lerin sayfa sayısına dikkat etmelisiniz. CV’niz 2 sayfadan fazla olmamalıdır. Araştırmalara göre CV’leri okuyan yetkililer, her CV için 1 dakikadan bile daha az süre ayırıyorlar. Yani uzun CV yazmak size bir şey kazandırmaz. Sayfanın ön yüzündeki ve ilk sıralara yazdığınız şeylerin okuyanlar açısından en çok dikkat çeken yerler olduğunu unutmayın. Yazım kurallarına, yazı fontlarına ve İngilizce gramer hataları yapmamaya dikkat edin.
Başvuracağınız Yerle İlgili Bilgi Edinin
Başvuracağınız firma isterseniz Türk isterseniz yabancı menşeili olsun firma hakkında bilgi edinin. İngilizce CV yazarken de başvurduğunuz firma hakkında bilginiz olduğunu yazdığınız CV’de belli edici noktalar gösterin. Yani firmayı önemsediğinizi, firma hakkında detaylı araştırma yaptığınızı anlayabilecekleri bir üslupla CV yazın.
İngilizce Özgeçmişte Neler Olmalı ?
İngilizce özgeçmiş hazırlarken içerikte yer alması gereken şeyler, Türkçe hazırlanan özgeçmişten çok da farklı değildir. Kişisel bilgileriniz, eğitim bilgileriniz, daha önceki iş deneyimleriniz, sertifikalarınız ve başarılarınız, ilgi alanlarınız, hobileriniz gibi bilgilerin yanı sıra toplamda 2 tane de referans olması yeterli olacaktır.