İşte CV Hazırlamak Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Günümüzde, neredeyse bütün kurumsal firmalar işe alım sürecinde adaylardan CV istemektedir. CV terimi dilimize sonradan kazandırılmış bir terim olsa da, Türkçe olarak özgeçmiş anlamına gelmektedir. Firmaların adaylardan CV istemesinin ana sebeplerinden bir tanesi, adayların yapacakları iş için ve şirket için uygun nitelikler taşıyıp taşımadığının anlaşılması amacıyladır. Yalnızca özel kurumlar değil, pek çok farklı iş için de özgeçmişe gereksinim duyabilirsiniz. Özgeçmiş ya da diğer adıyla CV, sadece iş başvurusunda bulunan şahısların kendisi tarafından yazılabilecek ve yazan kişinin kendisiyle ilgili detayları firmalara aktaracağı yazı türüdür. Sizlere tüm detaylarıyla birlikte, CV yazarken işinize yarayacak bazı bilgileri aktaralım.Daha önce paylaştığımız “Cv nasıl hazırlanır?” konusunu da göz atabilirsiniz.

Daha Önce Yaşanan İş Tecrübeleri ve Sektördeki Deneyim

Bir firmaya iş başvurusu yaparken vereceğiniz CV’nin, en önemli kısımlarından biri de daha önce yaşadığınız iş tecrübeleri ve deneyimdir. Birçok ilana baktığınız zaman, belirli yıllar arasında iş tecrübesi olan deneyimli eleman aranıyor ilanları gözünüze çarpmıştır. Burada firmaların deneyim arama sebebi ise, vakit kaybının önüne geçmektir. Yani, işe alacağı elemanlara işi öğreterek geçirilecek her süreye firmalar arasında boşa giden süre gözüyle bakılmaktadır. Bu sebepten dolayı da deneyim ve iş tecrübesi her daim önemli olmaktadır. Özgeçmişinizi yazarken daha önceki iş deneyimlerinizi detaylı şekilde aktarmaya özen gösterirseniz, ciddi bir avantaj elde edersiniz.

Aldığınız Eğitimler ve Bildiğiniz Diller

CV yazarken, özellikle dikkat etmeniz gereken konulardan biri de bildiğiniz dillerle alakalı belgelerinizi özgeçmişinize eklemektir. Eğer başvurduğunuz firma global çapta hizmet veren çok uluslu bir şirketse, dil bilmeniz sizin için çok daha büyük bir avantaj haline gelecektir. Bildiğiniz dilleri ve bu dillerle alakalı sertifikalarınızı CV’nize eklemeyi unutmamalısınız.

Doğru Bilgiler Vermeye Özen Göstermelisiniz

Özgeçmiş yazarken yapılan en büyük hatalardan biri de, yanlış bilgiler vermektir. İnsanlar, işe alınmak için kendilerini olduğundan farklı gösterebilmek adına abartılı tanımlara ya da sahip olmadığı yeterliliklere CV’lerinde yer verebilmektedirler. Doğru bilgi vermeye özen göstermeniz, işe alındığınız zaman sizden istenilen görevleri yapabilme konusunda sıkıntı yaşamanızın önüne geçecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir