Önyazının 7 Faydası

CV hazırlarken muhakkak bir önyazıyla birlikte hazırlamalısınız. Önyazı yazmak birçok kişi tarafından yeterince önemli görülmese de, iş başvurusu yaptığınız firma yetkililerince en çok göze çarpan detaylardan biridir. Eğer önyazı olmadan bir CV hazırlarsanız bu kapağı olmayan bir kitaba benzer. Yani, ön yazı sizinle firma arasındaki ilk iletişim anlamına gelir. Başvuru yapacağınız firmalara yönelik CV’leri hazırlamadan önce kesinlikle bir ön yazı yazmanızı öneriyoruz. Ön yazısız CV’lerin ön yazılı CV’lere oranla tercih edilme oranlarının daha yüksek olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Şimdi sizlere CV ön yazısı yazmanın getireceği 7 faydayı aktaralım.

Sizi Ayrıntılı Tanıyabilirler

CV’nize önyazı eklediğiniz zaman, başvuru yaptığınız firmalar sizin hakkınızda daha detaylı bilgi edinebilirler. Bununla birlikte sizin yeteneklerinizi ve başarılarınızı da daha net biçimde görmüş olurlar. CV ön yazısı ile kendinizi daha detaylı şekilde anlatma imkanı bulabilirsiniz

Yazım Kalitenizi Görebilirler

Özgeçmişinize eklediğiniz ön yazınızla birlikte başvuru yaptığınız yerler sizin yazım stilinizi ve becelerinizi görebilirler. Eğer akıcı ve imla kurallarına uygun bir yazım stiliyle yazmışsanız, ön yazı sizin kendinizi göstermeniz için büyük bir avantaj haline gelecektir.

Sizi Seçmek İçin Nedenler Sunabilirsiniz

Firmalara başvuru yaparken, onlarca başvuru arasından neden sizi seçmeleri gerektiğiyle ilgili bir yazı yazabilirsiniz. CV ön yazınızda kendinizi ve diğerlerinden farkınızı göstererek işe alım aşamasında bir adım öne geçebileceğinizi aklınızda bulundurun.

Geçmiş Tecrübelerinize Yer Verebilirsiniz

Birçok firma için geçmiş tecrübeler oldukça önemli yere sahiptir. Yani, tecrübesiz ve deneyimsiz adaylar yerine iş tecrübesi olan deneyimli adaylar tercih edilirler. Siz de kendinize ait deneyimleri CV ön yazınızda paylaşarak firmaya sunabilirsiniz.

Güçlü Taraflarınızı Gösterebilirsiniz

Güçlü taraflarınızı göstererek, firmanın sizi işe alması için sebepler sunabilirsiniz. Neden sizi seçmeleri gerektiğiyle ilgili çeşitli sebepler de öne sürebilir, firmayı etkileyebilirsiniz.

Başvurunuz Daha Ciddi Görünür

CV önyazısı yazarak bir CV verdiğiniz zaman, başvuru yaptığınız firmalar için bu ciddiye alındıklarına dair bir göstergedir.

Yazının Sonunda Etkileyici Kapanış Yapabilirsiniz

Yazdığınız CV önyazısının sonunda etkileyici cümleler kurarak güzel bir kapanış yapabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir